7 januari 2011

Schaar kussentje / Scissor fob tutorial

Zoals afgesproken een uitleg over het in elkaar naaien van het schaarkussentje.
Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je neemt beide lapjes en vouwt die dubbel langs de rand stiksteken. Leg de lapjes nu precies op elkaar zodat de stiksteken tegenover elkaar komen te liggen.Begin aan de onderkant van het kussentje met in elkaar naaien. Aan de bovenkant moet het touwtje meegenaaid worden en het is makkelijker als het kussentje dan al een stukje in elkaar zit. Begin in het midden van het lapje te naaien. Als je in een hoek begint kun je aan het eind het kussentje niet goed meer dicht naaien.Steek de naald nu steeds door de twee tegenover elkaar liggende stiksteken.Om het kussentje aan de schaar vast te maken komt in het midden een touwtje. Hiervoor kun je ook een veter of een kettingkje gebruiken. Maak aan het eind van het touwtje een knup zodat hij niet tussen de lapjes door kan glijden.
* Ga nu met je naald door een stiksteek, dan door het touwtje en daarna door de stiksteek die tegenover de eerste stiksteel ligt. Herhaal dit twee keer in dezelfde stiksteken. Ga nu een stiksteek verder en herhaal vanaf *.
Het touwtje zit nu vast en je kunt het kussentje verder dichtnaaien. Houd voldoende ruimte over om hem op te vullen en denk daarbij goed aan de hoekjes.
Als je vind dat er genoeg vulling in zit naai je het kussentje helemaal dicht.Je kunt nu altijd je schaar terug vinden.
Ik heb voor dit schaarkussentje een erg lang touwtje gebruikt, je kunt hem zo lang of kort maken als je zelf wilt.Het voordeel van een lang touwtje is dat je hem ook als boekenlegger kunt gebruiken.
Ik heb veel meer schaarkussentjes dan scharen en daarom wilde ik met dit kussentje iets anders doen.En dankzij het lange touwtje kan ik mijn kleine schaartje toch makkelijk terugvinden in mijn bak met uiltjes voor matawi's crea's.

1 reacties:

CATHI zei

Nice scissors fob, really nice! :o)

Best regards

Cathi