5 oktober 2010

Dinsdag KIKA dag en nieuwe SAL

Soms zitten er te weinig uren in een dag en te weinig dagen in een week...

Na onze verhuizing had ik bedacht om de geschiedenis van ons huis en van de vorige bewoners te gaan uitzoeken. Het begon met een kort gesprekje met een mevrouw die als kind in het huis naast ons gewoont heeft en die wist mij de naam te geven van de mensen die in de jaren 50 in ons huis woonden. Een van mijn andere hobby's is genealogie en met een beetje speurwerk op internet had ik al snel van alles ontdekt van de bewoners die in die tijd in ons huis woonden. Een mailtje naar het gemeentearchief met de vraag of die mij verder konden helpen met mijn speurtocht leverde een uitgebreide reactie op en inmiddels ben ik drie dagen in het archief geweest en ben ik een stuk wijzer. Ons huis is ouder dan verwacht, is meer dan 100 jaar bewoond geweest door dezelfde familie en begin 1700 stond op deze plek ook al een huis. Natuurlijk niet het huis dat er nu staat maar wel één van de weinige huizen die in die tijd in dit dorp stonden.

Dan zijn er natuurlijk nog het huishouden en allerlei activiteiten op de school van de kinderen. Neem daarbij nog een cursus boekbinden (erg leuk, ik zal binnenkort wat foto's laten zien) en dan is een week zo om. Zonder een steek geborduurd te hebben....

De door mij ontworpen patronen worden verkocht door "borduren voor gezondheid" en 90% van de opbrengst gaat naar Kika en eigenlijk vind ik dat ik hun een beetje verwaarloosd heb de laatste tijd en daarom maak ik vanaf nu van de dinsdag KIKA dag. Iedere dinsdag wil ik een patroon voor Borduren voor Gezondheid hier extra onder de aandacht brengen en ik ben bezig met een serie nieuwe patronen dus niet vergeten:
DINSDAG: KIKA DAG.


I have designed the patterns are sold by "stitching for health" and 90% of the proceeds go to Kika and I actually think that I've neglected them a bit lately and so I'm now every Tuesday "KIKA Tuesday". Every Tuesday I will give special attention to a pattern for embroidery for Health and I'm working on a series of new patterns so not forget:
TUESDAY: KIKA DAY.En ik ga een nieuwe SAL beginnen. Binnenkort lees je er alles over op deze site.

And I'm going to start a new SAL. Soon you can read all about it on this site.

Nieuwsgierig geworden? Hier is alvast een klein stukje van één van de nieuwe patronen.

Curious? Here's a small piece of one of the new patterns


5 reacties:

CATHI zei

Hello,

Unfortunately, it is a little bit difficult for me to understand Dutch, but so far I understood that you would like to start a new SAL... I am very interested in it, but please, write a short explanation in English...! :o)

Thanks and best regards

Cathi

Annette zei

Fijn dat je weer terug bent, wat een drukke tijd heb je gehad.
heel veel succes met je nieuwe SAL en de rest!!!

Riet zei

Anita fijn dat je weer een beetje geinstalleerd bent.

Anoniem zei

Fijn je weer te 'zien'!!;-)

En dat je weer met frisse moed aan de gang gaat.

Wat interessant over je huis, mooi met een geschiedenis.

Deze poster nooit gezien, leuke variatie zo.

En mooi dat je Kika zo'n warm hart toedraagt.

Succes én plezier !!!

(((zwaaaii))).... MM

Renée zei

Ik ben blij dat je weer terug bent, he je gemist!